Buitenschoolse opvang Uilennest

Openingstijden:

Maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur
Woensdag- en vrijdagmiddag in overleg.
Tijdens alle schoolvakanties geopend van 08.30-18.00 uur (minimale aanwezigheid van 2 kinderen) Voorschoolse opvang mogelijk vanaf 07.00 uur.
We zijn gesloten op erkende feestdagen.

De visie op opvoeding vindt haar oorsprong in het Ervaringsgericht werken. Binnen onze muren is het kind uitgangspunt en staat het kind dus ook centraal. Op een ervaringsgerichte manier omgaan met kinderen vraagt om een houding van echtheid, aanvaarding en inleving. Gevoelig zijn voor wat er bij kinderen leeft.

Elke dag is een nieuwe avontuur. Laat een kind zelf de weg bepalen en zorg dat er veel ruimte is voor eigen initiatief en ontdekkingen. Een kind kan meer dan meestal gedacht wordt. Geef dan ook de mogelijkheid dit te laten zien.  Kijk per kind als individu en geef de kans om kinderen zichzelf te laten zijn.  Luister naar de verhalen/vragen/meningen van alle kinderen.

Na een lange en drukke dag op school is dit de plek op even bij te komen. Spelen, plezier maken en met vrienden/vriendinnen samenkomen. Even je hoofd leegmaken, niets moet. Lekker in ons eigen vertrouwde schoolgebouw. We mogen gebruik maken van een ruim en prachtig speelplein.  Iedere dag gaan we dan ook even een luchtje scheppen.

Tijdens regendagen mogen we gebruik maken van de speelzaal. Ons lokaal veranderd regelmatig van aanbod, uiteraard onder leiding van onze eigen kinderen.

Rust en vertrouwen

Natuur

Onze kinderen zijn veel in de natuur te vinden. Dit kan zijn in de vorm van het speelplein, een uitstapje naar 1 van de mooie speeltuinen die Boekel rijk is of een wandeling naar het bos. 4 seizoenen bieden wij passend buiten aanbod.

Creativiteit

We proberen op veel verschillende manieren de creativiteit van de kinderen te stimuleren. Met veel verschillend materiaal, toneelstukjes, muziek en dans zijn we steeds bezig om nieuwe ideeën en initiatieven vorm te geven. Onze hoeken zijn zo ingericht dat de kinderen zelfstandig aan het werk kunnen.

Workshops

Per maand bieden wij 1 of 2 workshops voor alle kinderen van de bso. De workshops richten zich op creativiteit, sport/spel, techniek, muziek, theater, drama/dans of soms gewoon gezelligheid.